Plastmaterialer

Her på siden har vi samlet de plastmaterialer, vi benytter os af, så du også kan danne dig et overblik over vores udbud. Selvom vi er helt tilbage fra 1938 (og dermed Danmarks ældste plastforarbejdende virksomhed), er vi stadig førende på markedet i dag. Vi værner om det gode håndværk og holder os løbende opdateret om, hvilke plasttyper, der kan forarbejdes og bruges i vores produkter.

Plasttyper

ABS (ACRYLNITRIL- BUTADIEN-STYREN)

En del af de amorfe termoplastyper. Et ikke-transparent materiale som kendes ved dets modstandsdygtighed overfor ridser, en stærk slagstyrke selv i kulde og dets evne til at blive termoformet.

ALU – MASSIV (ALUMINIUM – MASSIVE PLADER)

Massive aluminiumsplader egner sig godt til de fleste former for skiltning. Særligt hvis der er krav om stabilitet og planhed som ved reklameskilte, pyloner, informationsskilte og facadeskilte.

ALU – SANDWICH (ALUMINIUM-SANDWICHPLADER)

Pladen her er konstrueret som en sandwich. Den består nemlig af en sort lamineret kerne UV-stabiliseret polyethylen (PE) og et top- og bundlag af forædlet aluminium. Aluminiumsoverfladen er coilcoatet og findes i flere kvaliteter.

ECTFE (ETHYLEN-CHLORTRIFLOURETHYLEN)

ECTFE er god til kemikalier. Den er modstandsdygtig overfor næsten alle kemikalier og kan bruges selv ved store temperaturudsving. Det har nemlig en meget høj slidstyrke og hertil effektive elektriske egenskaber.

ETFE (ETHYLEN-TETRAFLUORETHYLEN)

ETFE har en høj brudstyrke og generelt gode mekaniske egenskaber. Folien er herudover til at se igennem og har en god vejrbestandighed.

FEP (FLOURERETETHYLENPROPULEN)

FEP eksisterer som folie og bruges i primært to varianter; FG og RF.

Plast i farver

MFA (TETRAFLOURETHYLEN-PERFLOURMETHYLVINYLETHER) 

MFA findes i den gruppe, som kaldes termoplastisk fluorpolymer, og den har næsten samme kemiske og termiske egenskaber som en POLYTETRAFLUORETHYLENE. Maksimummet for brugstemperaturen er dog lavere.

PA (POLYAMID)

PA er nok bedst kendt som nylon. Det er et uigennemsigtigt delkrystallinsk materiale. Det har ekstra gode mekaniske, slid- og udmattelsesegenskaber. PA eller nylon findes i mange forskellige typer.

PAI (POLYAMIDIMID)

PAI er en amorf imideseret termoplast, som ligeledes går under navnet TORLON. PAI har fortsat sine unikke mekaniske egenskaber over et stort temperaturspænd.

PC (POLYCARBONAT)

PC er endnu et amorft materiale, som hertil er transparent, hvilket er PC’s særlige egenskab – dens optiske muligheder. PC har en utroligt god slagstyrke i både kulde og ved høje temperaturer.

reagensglasholder i plast

PBT (POLYBUTYLENTEREPHTHALAT)

PBT er en delkrystallinsk termoplast, der hovedsageligt er gavnlig til mekaniske konstruktioner. Det har nemlig særdeles gode mekaniske, termiske og elektriske egenskaber.

PEEK (POLYETHERETHERKETON) 

PEEK er en delkrystallinsk, uigennemsigtig termoplast, som anvendes, hvor der er store krav til mekanisk styrke, temperatur og kemikaliebestandighed. PEEK kan for eksempel steriliseres med gamma og kan af den grund bruges til medicinske instrumenter.

PEHD (POLYETHYLEN HIGH DENSITY)

PEHD der er et materiale, der er delkrystallinsk og uigennemsigtigt. Det har en stærk bestandighed overfor fugt og de fleste kemikalier og besidder hertil en høj kærvslagstyrke og isoleringsevne.

PEI (POLYETHERIMID)

PEI, der også er kendt som Ultem, er et amorft termoplast med ravgul farve. Det bruges ofte inden for luftfartsindustrien på grund af dens evne til at slukke selv samt dens ringe røgudvikling.

PET (POLYETHYLENTEREPHTHALAT)

PET findes i to materialeformer. Som et amorft og transparent materiale og som et uigennemsigtigt og delkrystallinsk materiale. Den amorfe PET kender vi fra bl.a. sodavandsflasker og andre emballager.

PFA (PERFLUOROALKOXY)

Denne PFA fluorpolymer-folie er produceret af råvarer fra PFA-polymer. Af de fluorpolymer-folier som kan smelte, har PFA den længste kontinuerlige anvendelsestemperatur på +260 grader celsius.

PI (POLYIMID)

PI er en amorf imideseret plast, som er et af de plastmaterialer på markedet, der er stærkest og har den højeste varmebestandighed. Materialet holder desuden fast i sine særdeles gode, mekaniske egenskaber over et bredt temperaturområde.

PMMA (POLYMETHYLMETHACRYLAT)

PMMA er nok bedre kendt som akryl og kaldes ofte også bare PLEXIGLAS®. PMMA er en optisk ren amorf termoplast og er gennemsigtig. PLEXIGLAS® eller akryl er hertil faktisk en forhandler.

Tankhåndtag i plast

POM (POLYOXYMETHYLEN) 

POM er en delkrystallinsk termoplast, der findes som både co-polymer (POM-C) og homopolymer (POM-H). POM har en af de mest robuste overflader, som kun nogle få andre plasttyper overgår.

PP (POLYPROPYLEN)

PP er en delkrystallinsk, ikke-transparent termoplast, hvis særkender er stabil bestandighed over for adskillige typer kemikalier. Af den grund bliver PP ofte brugt som flaske eller beholder. Bruges PP til plader er det som regel i typen PP-H.

PPE (POLYPHENYLENETHER) 

PPE er en amorf termoplast, der har god stivhed og høj slagstyrke. Materialet er resistent overfor hydrolyse, har en lav vandabsorbering og er svært antændeligt. Under højere og stigende temperaturer har PPE stor dimensionsstabilitet.

PPS (POLYPHENYLENSULFID) 

PPS er et delkrystallinsk materiale med en vis stivhed og høj temperaturbestandighed. PPS bruges som regel i samspil med elektriske komponenter, fordi det har en høj varmeformsbestandighed og effektive brandegenskaber.

Cirkelformet plastbord

PPSU (POLYPHENYLENSULFON) 

PPSU er en amorf plast, som er kendt for sin store dimensionsstabilitet, styrke og hårdhed. Egenskaberne breder sig hertil over et bredt temperaturområde, og PPSU tages desuden tit i anvendelse som alternativ til PEI, PES og PSU.

PS (POLYSTYREN) 

PS er en amorf termoplast med gode mekaniske egenskaber, der er kendt for sin stiv- og hårdhed. Materialet er dejlig formbart og har en god transparens, der giver ca. 90 % lysgennemgang.

PSU (POLYSULFON) 

PSU er endnu en formløs og gennemsigtig plast, som yderligere er kendetegnet ved et gulligt skær. Hvis der er krav til transparenthed, bruger man ofte PSU i dag. PSU har også en høj temperaturbestandighed, en rimelig modstandsdygtighed overfor kemikaliebestandighed samt en god hydrolyse.

PTFE (POLYTETRAFLUORETHYLENE) 

PTFE er en højkrystallinsk plast, der hører til gruppen af fluorplast. PTFE er også kendt som teflon, der har en meget lav friktionsegenskab, hvilket faktisk er den laveste af alle plasttyper.

PUR (POLYURETHAN)

PUR er en elastomer, som er dejligt fleksibel og kan anvendes inden for store temperaturområder. PUR kan tåle en voldsom belastning og er yderligere også stødabsorberende.

PVC (POLYVINYLCHLORID) 

PVC er en sidste amorf termoplast, som har en god bestandighed over for flere kemikalier. PVC gør sig bemærket ved sin isoleringsevne mod elektricitet og sin lave vandabsorbering.

PVDF (POLYVINYLIDENFLUORID) 

PVDF er en højkrystallinsk plast, der hører indenfor samlingen af fluorplast. PVDF gør sig bemærket ved at have en yderst fin temperatur- og kemikaliebestandighed.

Brønnum Plastsnedkeris bygning
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.